čtvrtek 24. července 2014

Deštný Olympic Národní park

Jsme v dalším státě Washington, neplést s městem, které je úplně někde jinde :-).
Nakonec vzhledem k výbornému "timingu" míříme do dalšího NP Olympic. je to taková divocina, kde si můžete vybrat mezi destnym pralesem, bouřlivým pobřežím Pacifiku anebo ledovcovym pohorim. VYBIRAme první dvě možnosti. Ledovců jsme se nabazili v Glacieru. DESTNY prales je opravdu deštivy, takže tyto 3 dny pravidelně balíme stan za deště. TAKE SE nacházíme v místě s nejvyšším počtem srážek v USA. TAKe, aby těch nej nej nebylo málo, s největšími a nejvyššími stromy cedru a smrku sitka.většinou odpoledne se ale vycasi, takže i do oceánu nakonec vletneme.ale je dosti studený. Spíme opravdu v divočině, kde by se mohli točit pohádkové horory, a taky, že se točí ve městečku FORKS, se natáčela série filmů o upírech - Stmivani (Twilight).
Druhou noc spíme v super kempu přímo na břehu Pacifiku pod uzasnymi stromy. Ráno a večer samozřejmě prší, ale nejsme z cukru ze soli, takže absolvujeme večerní promítání pod destivym nebem a děti získávají asi už jejich posledni rangersky odznak, tentokrát se sobem. Navštívíme i téměř ukrytý na pasece v lese hrbituvek, s úžasnou atmosférou, jestli se to takto da o hřbitově napsat. Ale je tam klid, mír, smíření, neokazalost, a laskavost. Hezké místo pro posledni odpočinek :-).
Jsme po 3 dnech dosti postipani od komárů, ocouzeni od ohně, mírně navlhli a všude máme oceansky písek, ale neklesame na duchu a míříme dále na jih.
No ani jinam už nemůžeme, neboť čas utíká jako voda a za 3 dny musíme být v cílové stanici SF. DETI se už nemůžou dočkat, nevíme jestli civilizace, nebo čekají nějaké nákupy anebo už odletu?!









Žádné komentáře:

Okomentovat