čtvrtek 31. července 2014

Austrálie x USA

Srovnávat se nemá a vlastně ani nedá, ale přesto se pokusíme odpovědět na otázku Nany „ Austrálie x USA“ ?! Tady ke shodě v rodině nedochází, ale nakonec volby skončí remízou.
Austrálie byla plná příběhů, splněných snů a denního snění, hodně voňavá a celkově úplně jiná, odlišná, jakoby mimo evropskou dimenzi a chápání světa a života. Byla to naše první, dlouhá (téměř 3 měsíční) rodinná cesta, tudíž smysly a očekávání byly hodně otevřené, ze všeho, co jsme v Evropě neviděli a neznali jsme byli nadšení (což pak ty stejné věci byly v USA brány jako známé a samozřejmé).
Na druhou stranu je Austrálie za nás hodně sebestředná země včetně lidí, jakoby trochu bez zájmu o druhé a dění jinde než v „mém“ městě. Možná převážně ve vnitrozemí, až trochu líní lidé, svou lenost  často svádějící  na horké počasí.
USA jsou pro nás ve znamení absolutního, místy až pohádkového,  vizuálna, rozmanitosti a celkově very friendlyJ. Země plná cestovatelů, možností, svobody, respektu a úcty. Heslem je „úsměv nic nestojí“, což je hodně příjemné, stejně tak, že si nikdo na nic moc nestěžuje a nebrblá nad svým osudem. Na druhou stranu země s řadou extrémů a rozdílů, jako je den a noc. V USA jsme si poupravily řadu všeobecně braných mýtů, ve prospěch USA.
Obě země spojuje velká úcta k přírodě a její síle a obrovská rozlehlost, vzdálenosti a tudíž absolutně odlišné vnímání co je daleko a co ne.
Nany je neoblomná a nutí nás k jasnému rozhodnutí, kterou zemi bychom tedy zvolili.
Pokud by tedy volba musela být opravdu jen jedna a člověk se pokusí představit si, kde by dokázal třeba nějaký ten čas i žít, tak Radka je pro USA, Michal pro Austrálii, asi nějak ty kořeny a genetika dělají své. Radka má předky v USA , Michal ty současné v Austrálii, takže intuitivně nás to prostě asi táhne  ke kořenům. Matyáš hlasuje pro Ameriku, Nany pro Austrálii a Dami byl v Austrálii ještě miminko, ten volí všechnoJ



Žádné komentáře:

Okomentovat